Etiketter

Emma Falk blev precis placerad i Semifinalen till Morgondagens vinnare, om några veckor skall hon rida i Scandinavium och är väldigt tacksam över att ens ha kommit hit till Borås. Hennes häst Surfers Paradise har varit skadad i ca 6-7 månader och red förra helgen sin första tävling efter skadan, då lyckades ekipaget kvala hit till Borås och nu har de ridit sig raka vägen till Scandinavium. Emma är otroligt tacksam över att det gått så bra. Hon tränar för Pether Markne hemma hos Malin Baryard och säger att det är lätt att vara bra när man ser så mycket bra ridning som man gör hemma hos Malin, ”det är verkligen inspirerande”, säger hon.

Till vardags har Emma och hennes lillasyster tillsammans 7 tävlingshästar på Henrick von Eckermanns gamla gård. Eftersom båda döttrarna i familjen tävlar och mamma också är intresserad av hästar och tidigare ridit mycket så hjälps hela familjen åt. Emma som pluggar andra året på gymnasiet går en hästhållningslinje som hon utökat för att få samma behörighet som de som läser naturlinjen. ”Jag vill bli läkare”, säger Emma, därför måste jag jobba hårt. Jag har A i alla mina ämnen och det måste jag fortsätta att ha annars kommer jag inte in på läkarlinjen. Hon hoppas dock på att det kanske tar ett eller två år för att komma in. Hon planerar nämligen att åtminstone ta ett sabbats år efter studierna och rida på heltid samt eventuellt resa innan hon pluggar vidare.

Emma har höga ambitioner och till tävlingarna till Borås har hon många meriter med sig. Dagens placering värdesätter hon mycket högt, men hon är även stolt över att ha ridit NM i fjol, samt blivit 4:e placerad på en Junior Grand Prix i Drammen, Norge. Härnäst blir det Baltic Cup i Flyinge sedan Scandinavium. Emma har dessutom en unghäst som skall kvalas till Falsterbo i sommar och hon vill starta NM i år. För att nå NM är planen att åka utomlands och tävla för att få rutin på de stora tävlingarna. Långsiktigt vill hon hänga med på samma nivå som nu under young rider åren, hon vill hon gärna starta NM som young rider också. Sen ser hon självklart också att det vore himla skoj att få rida senior NM, ”men vi får se om den möjligheten finns längre fram”, säger hon.

Emma som varit i Borås tidigare och ridit både under Änglahoppet och Grand Prix är mycket glad över att få vara just här i Borås och tävla. Hon säger att det är en otroligt bra tävlingsplats, allt rullar på bra, det känns proffsigt och alla är mycket engagerade. Emma är överlag en himla glad tjej som anser att det är väldigt viktigt att vara glad i stallet och runt hästarna, ”jag gör det här för att detta är roligt”, säger hon. Hon tillägger att det är väldigt viktigt att hästarna också känner sig glada och ska tycka att det är roligt att arbeta. I slutändan är det just för att hon tycker att det är roligt som hon är så ambitiös.

Emma tillsammans med 12- åriga hästen Surfers Paradise efter Feliciano/Landlord.

EmmaFalk1 EmmaFalk2

Annonser